Jag ryser redan då jag hör ordet selfie! Tankarna går till foton på rumpor (belfies), gymfoton och putande läppar och konstiga ställningar och definitivt inga dubbelhakor. Den här typens selfies irriterar mig något fruktansvärt och jag är garanterat inte den enda.

Men det finns också bra selfies. Sådana som verkligen kan hjälpa till dig som vill lyckas bättre på sociala medierna. Och nu menar jag inte heller såna där lifestyle-typers selfies, där allting är perfekt, utan helt vanliga företagare som vill få sitt hårda jobb synligt på webben.

Jag har inte riktigt kunna sätta fingret på vad som ger mig spykänslor med vissa selfies, men så slog det mig! Det är de selfies där vi försöker lyfta oss själva som är hemska, medan de positiva selfiesen lyfter upp någon eller något annat!

Med andra ord – om du med våld vill presentera din akter som du tränar på gymmet, så berätta hur mycket du jobbat för att uppnå den rumpan du har nu. Berätta en historia! Och för oss andra, som inte äger såna rumpor så är tipset följande: visa vad du sysslar med, bjud på dig själv och glöm för guds skull bort att se perfekt ut. Ingen orkar titta på perfekta människor! Ingen köper av perfekta människor!

Om du vill visa upp en dyr klocka, berätta inte att du köpt en svindyr klocka utan istället berätta historien bakom klockan. Varför uppskattar du den så mycket? Vad har du gjort för att kunna skaffa den?

Kort och koncist – de selfies där du fokuserar på att lyfta dig själv på en pidestal, de kommer folk att irritera sig på. De selfies där du bjuder på dig själv eller lyfter upp någon eller något annat kommer att bli uppskattade. Det handlar om nyanser, mina vänner, små små nyanser.

Laura

TILAA UUTISKIRJEEMME!

 

Lähetämme aika-ajoin uutiskirjeitä, joissa kerromme viestintään liittyvistä asioista sekä meidän kuulumisiamme. Emme ole spämmikone, joten sitä ei tarvitse pelätä.

Uutiskirjeen tilaaminen onnistui!