Året 2020 har varit utmanande för både och de flesta andra. Vi har fått balansera mellan förlorade arbetsuppdrag, nya uppdrag och hur man orkar med den nuvarande situationen. Detta fortsätter garanterat långt in på nästa år.

I mars slog det oss plötsligt att vi kanske förlorar vårt levebröd. På en vecka förlorade vi i praktiken alla utbildningar och foto- och videouppdrag som var inbokade för de närmaste 6 månaderna. Som tur hade vi ett större projekt på gång som vi kunde fortsätta med trots coronasituationen. Denna gav oss lite inkomster ända fram till sommaren. Utöver detta började det komma nya offertförfrågningar om distanskurser ganska fort, både av stamkunder och nya bekantskaper. Dessa ersatte i slutändan ganska jämt de uppdrag som blev inhiberade eller flyttade framåt. Största delen av dessa har vi genomfört under hösten och vintern, en del kommer att göras i nästa år.

Vi vill passa på och tacka alla våra underbara kunder och samarbetspartners som varit så flexibla med jobben under coronatiden. Dessutom har flera av er gett oss uppdrag, både små och stora, som hjälpt oss komma över den fasansfulla tiden i våras då nästan alla jobb försvann. Tack vare dessa jobb lär vi känna varandra bättre och kan i fortsättningen jobba ännu mer tillsammans i form av nya uppdrag. Detta är ett arbetssätt som vi väldigt gärna utvecklar vidare.

Då coronapaniken var som värst gjorde jag ett väldigt spontant beslut och ansökte om utvecklingspengar. En dryg månad senare fick vi veta att stödet beviljats oss och i och med det blev vår arbetsbörda större än vi någonsin vågat hoppas på. En del av stödet trillade på vårt konto direkt och resten får vi ansöka om då vi använt hela stödsumman (inklusive egen andel). Stödet beviljades för att vi ska kunna utveckla en webbshop för webbkurser. Som bäst väntar vi febrilt på att betalningssystemet ska godkännas och att vi äntligen kan lansera sajten. Vi ligger väldigt mycket efter i tidtabellen för lanseringen. Detta beror främst på två orsaker; vi har haft betydligt mera jobb än vi förväntat oss samt att själva utveckligen av webbshopen var mer arbetsdryg än vad vi någonsin hade kunnat förvänta oss. Men vi är nära nu, snart kan vi lansera vår första webbkurs i vår egen webbshop.

Utmaningarna med hälsan har minskat men vi måste fortfarande vara noga med orket. Detta är nog något vi får räkna med ännu länge. Många företagare kämpar med liknande utmaningar. Till vår glädje kan vi konstatera att vår omsättning har stigit i samma takt som Karri har kunnat utöka sin roll i vårt företag.

En nyhet som vi kan komma med ännu är att Lvngroom nuförtiden också har utrymmen i Pargas. I och med att vi haft verksahet i Åbotrakten sedan urminnestider beslöt vi att det var dags att skaffa ett utrymme som vi kan använda oss av när vi jobbar i Egentliga Finland. Lauras hus som hittills varit uthyrt, kommer från och med nu att delvis vara i Lvngrooms bruk. Vi kommer att ytrenovera husets nedre våning till ett multifunktionellt utrymme som fungerar både som utbildningsutrymme, distansarbetsplats samt fotostudio. Så här kan vi erbjuda bättre service till våra kunder i Åbotrakten samt har själv en fast punkt i Pargas året oom.

Med andra ord kommer vi under 2021 att lansera en webbshop som erbjuder webbkurser, fortsätta med vår tidigare verksamhet (utbildningar, kommunikationsbyråjobb samt foto- och videotjänster). Vår målsättning är förutom att försörja oss själva också erbjuda jobb åt våra företagarvänner runtom oss.

Utöver företaget har jag ett sidospår på gång med doktorsstudierna på Åbo Akademi. Jag har börjat studierna i en mycket lugn takt i och med att hon haft mer jobb än förväntat. Men tanken är att jag ska så småningom börja jobba på en doktorsavhandling om desinformation. Detta sidospår är dock helt beroende av extern finansiering samt webbshopens framgång.

Lvngrooms team önskar er ett gott nytt år 2021!

Laura Johansson
Lvngroom Oy

TILAA UUTISKIRJEEMME!

 

Lähetämme aika-ajoin uutiskirjeitä, joissa kerromme viestintään liittyvistä asioista sekä meidän kuulumisiamme. Emme ole spämmikone, joten sitä ei tarvitse pelätä.

Uutiskirjeen tilaaminen onnistui!