I dessa dagar kan man göra nästintill under med sin mobiltelefon! Eller ja, man kan åtminstone ta snygga foton och t.ex. editera videor smidigt och snabbt. Här kommer några av mina favoritapps som du kan ta ibruk om du vill.

  1. Snapseed

Snapseed är min allra störasta favorit bland med appar, trots att den kanske redan ser lite gammalmodig ut. Snapseed gör dina mobiltelefoner snyggare. Du kan t.ex. fixa vitbalansen och ljuset i bilden samt göra den mera skarp. Med appen kan du också pigga upp din selfie och göra solnedgångarna legendariska med små eller större justeringar. Dessutom kan du lägga text på bilden, vilket brukar vara en av de mest populära funktionerna i Snapseed.

  1. Adobe Premiere Clip

Adobe Premiere Clip är ett gratisprogram som hör till Adobe-produktfamiljen. Med Clip kan du kombinera flera videoklipp till en längre video. Du kan också klippa bort onödiga bitar i början och slutet av varje klipp. Adobe Premiere Clip är en väldigt lättanvänd videoapp för att producera videor till sociala medierna. Du måste registrera dig som Adobe-användare för att kunna använda Clip. Tyvärr går det inte att (åtminstone ännu) göra bildtexter till dina videor.

  1. FilmoraGo

Filmora Go är en app som jämfört med Adobe Premiere Clip kan kännas som en sillsallad men den innehåller desto fler roliga egenskaper som du garanterat har nytta av i dina videor. Många olika stilar på t.ex. rubriker och underrubriker ger dig massor med möjligheter att stilisera videon just som du vill. FilmoraGo fungerar bäst med Android-telefoner.

  1. Photoshop Express

Photoshop Express är ett bildbehandlingsprogram som erbjuder lite färre funktioner än Snapseed men är snabbare då du vill snabbt få dina mobilfoton snyggare. Photoshop Express’ bästa egenskap, tycker jag, är en massa olika färdiga filter som ser väldigt bra ut.

  1. Adobe Spark Post

Stories är väldigt IN i sociala medier just nu. Stories finns redan i flera kanaler och de används allt bredare. Adobe Spark Post gör dina stories vackra, stiliserade, grafiska och väldigt lockande. Appen funkar egentligen som ett simpelt ombrytningsprogram som ger dig massor med olika färdiga mallar som du kan fixa till med egna bilder och texter.

Lycka till med de coola apparna!

Laura Johansson

Texten baserar sig på Lauras kolumn publicerad i Varsinais-Suomen Yrittäjä -tidningen 14.3.2019.

TILAA UUTISKIRJEEMME!

 

Lähetämme aika-ajoin uutiskirjeitä, joissa kerromme viestintään liittyvistä asioista sekä meidän kuulumisiamme. Emme ole spämmikone, joten sitä ei tarvitse pelätä.

Uutiskirjeen tilaaminen onnistui!