Vuosi 2020 on meillä ollut haasteellinen, kuten varmasti kaikilla muillakin. Tässä on tasapainoteltu menetettyjen töiden, uusien toimeksiantojen ja oman jaksamisen kanssa maaliskuusta saakka ja tämä tasapainottelu jatkuu varmasti koko ensi vuoden.

Maaliskuussa tajuntaan iski yhtäkkiä, että tässähän voi mennä toimeentulo. Ja viikon aikana meiltä lähti käytännössä kaikki koulutus- ja kuvauskeikat puoli vuotta eteenpäin. Onneksemme meillä oli yksi isompi projekti meneillään, jonka saimme koronasta huolimatta hoidettua kutakuinkin aikataulussa maaliin ja saimme siitä laskutettavaa kesään saakka. Lisäksi minulle alkoi tipahdella uusia koulutuksia uusilta tahoilta ja vakioasiakkailta. Näitä tuli loppupelissä melko lailla sama määrä kuin aiemmin menetettyjä koulutuksia. Keväällä peruuntuneet kuvauskeikat hoidimme suurimmaksi osaksi syksyllä, mutta muutama on siirretty ensi vuodelle.

Haluammekin kiittää kaikkia ihania asiakkaita ja yhteistyökumppaneita, joiden kanssa olemme saaneet paitsi soviteltua aikatauluja koronan vuoksi uusiksi, pientenkin lisätöiden tarjoamista meille. Ne olivat varsinkin koronan alkuvaiheessa tärkeitä, kun lähes kaikki muut työt katosivat kalenterista. Tekemällä yhteistyötä opimme tuntemaan toisiamme paremmin ja kykenemme myös tekemään syvempää yhteistyötä uusien toimeksiantojen parissa. Tämä on työtapa, jota olemme suosineet jo jonkin aikaa ja jota haluamme kehittää vielä entisestäänkin paremmaksi.

Koronapaniikin ollessa suurimmillaan, minätyttö tein yhtenä iltana spontaanin päätöksen ja tein kehitysrahoitushakemuksen. Puolitoista kuukautta myöhemmin saimme myönteisen päätöksen sähköpostiin ja yhtäkkiä olikin sitten töitä enemmän kuin uskalsimme odottaa. Saimme joitakin tuhansia euroja tukirahaa saman tien verkkokaupan kehittämiseen ja loput haetaan siinä vaiheessa, kun koko haettu summa on käytetty (mukaan lukien omavastuuosuus). Verkkokauppaprojekti on venynyt tuhottoman pitkäksi kahdesta syystä; olemme saaneet odotettua enemmän toimeksiantoja (osin paikattu kevään peruttuja keikkoja, osittain uusia) nyt syksyllä ja talvella, lisäksi verkkokaupan rakentaminen oli huomattavasti suurempi projekti kuin osasimme aluksi arvioida. Nyt olemme loppusuoralla ja odotamme kiihkeästi maksujärjestelmän hyväksyntää, jotta saisimme ensimmäisen verkkokurssin myyntiin mahdollisimman nopeasti.

Aiemmat terveydelliset haasteet ovat osittain väistyneet, joskin eivät kokonaan. Jaksamisen kanssa pitää edelleen olla tarkkana ja tämä taitaakin olla asia, jonka kanssa joudumme vielä kipuilemaan melko pitkään. Monet yrittäjät ovat meidän kanssamme samassa veneessä, jaksamista teille kaikille! Iloksemme voimme kuitenkin todeta, että liikevaihto on noussut mukavasti samalla, kun Karri on ottanut yhä isompaa roolia yrityksessämme.

Yksi uutinen on myös se, että Lvngroomilla on tätä nykyään toimitilat myös Varsinais-Suomessa, Paraisilla. Koska meillä on ollut jo vuosia paljon toimintaa Turun seudulla, päätimme ottaa Lauran omistaman vuokralla olleen talon osittain Lvngroomin käyttöön. Taloon tehdään pieni pintaremontti, jossa (rintamamiestalon) alakerta muutetaan monitoimitilaksi, joka toimii niin etätyöpaikkana kuin koulutustilana ja valokuvastudionakin. Näin voimme palvella Turun seudun asiakkaitamme paremmin ja meillä itsellä on oma kiintopiste siellä vuoden ympäri.

Ensi vuonna julkaisemme siis uuden verkkokursseja tarjoavan verkkokaupan, sekä jatkamme myös aiempaa toimintaa, eli kouluttamista, viestintätoimistotöitä ja kuva- ja videopalveluita. Tavoitteenamme on työllistää paitsi itsemme, myös rakkaita ystäväyrittäjiä ympärillämme.

Yrittämisen lisäksi minulla alkoi myös tohtoriopinnot, jotka ovat alkaneet kyllä aika rauhalliseen tahtiin muiden työkiireiden vuoksi. Mutta minun on siis tarkoitus tehdä väikkäri disinformaatiosta Åbo Akademissa. Tämän toteutuminen on tosin täysin riippuvainen verkkokaupan menestyksestä sekä mahdollisesta lisärahoituksesta, jota lähden hakemaan lähiaikoina opintoihini.

Lvngroomin tiimi toivottaa oikein hyvää uutta vuotta 2021!

Laura Johansson
Lvngroom Oy

TILAA UUTISKIRJEEMME!

 

Lähetämme aika-ajoin uutiskirjeitä, joissa kerromme viestintään liittyvistä asioista sekä meidän kuulumisiamme. Emme ole spämmikone, joten sitä ei tarvitse pelätä.

Uutiskirjeen tilaaminen onnistui!