Meillä Lvngroomilla on useampi jalka, millä seisomme. On mediatoimistopalvelut, kuten valokuvaus, videokuvaus ja sisällöntuotanto. On myös strategisemmat palvelut, kuten some- ja viestintästrategioiden laatiminen asiakkaille (asiakkaan kanssa, jos tarkkoja ollaan) – tähän kategoriaan lasken myös somesuunnitelmat ja viestintäsuunnitelmat, sekä sisältösuunnitelmat eri kanaviin. Mutta se palvelu, joka on ollut alusta alkaen mukana menossa ja joka on meidän tällä hetkellä ylivoimaisesti parhaiten myyvä palvelu on somekoulutukset.

Somekoulutuksia pidän enimmäkseen meiltä minä, Laura J. ja tykkään siitä kovasti. Toki olemme mekin suunnittelemassa koulutusten siirtämistä osittain verkkoon, mutta minusta on silti tärkeää ylläpitää myös eri paikoissa pidettäviä koulutuksia, joissa pääsen tekemisiin ihan oikeiden ihmisten kanssa kasvotusten. Vaikka nämä somekoulutukset ovat varsin raskaita pitää, saan niistä myös paljon energiaa. Olen vuosien mittaan omaksunut melko intuitiivisen ja herkän tavan kuunnella koulutettavaa ryhmää, ja poikkean helposti suunnitellusta sisällöstä, jos huomaan kurssilaisten selkeästi kaipaavan jotain ihan muuta. Tässä on tietenkin omat riskinsä, mutta on enimmäkseen tuntunut toimivan oikein hyvin.

Somekoulutusten lisäksi pidän myös jonkin verran viestintäkoulutuksia, joissa ei välttämättä painoteta nimenomaan sosiaalista mediaa, vaan mietitään viestintää laajemmalta pohjalta. Nämäkin ovat hauskoja, mutta vaatii minulta jo huomattavasti enemmän paneutumista etukäteen. Jokaisella organisaatiolla on omat juttunsa ja jos haluan opettaa heille viestintää, minun tulee olla perillä siitä, mitä tähän mennessä on tehty. Se vie aikaa ja vaatii tarkkaa valmistautumista.

Tällä hetkellä suosikkikoulutukseni ovat itse asiassa työpajamaisia. Kaikissa koulutuksissani on työpajamaisia elementtejä, mutta varsinkin kahdessa suosikissani on niitä paljon. Ehdoton suosikkini on strategiatyöpajat, joita vedän silloin tällöin, mutta haluaisin pitää useammin (ota yhteyttä, jos kiinnostuit: [email protected]). Näissä pureudutaan melko syvälle organisaation sosiaalisiin medioihin tai koko viestintään ja strategiatyöpajan jälkeen asiakas saa minulta puhtaaksikirjoitetun strategiadokumentin, joka viilataan vielä yhdessä viimeisen päälle kuntoon. Viimeksi olin pitämässä strategiatyöpajaa Kemiönsaarella viime perjantaina. Sain tästä paljon kiitosta, mikä lämmittää sydäntä tosi paljon!

Toinen suosikkikoulutukseni on ehdottomasti valokuvaustyöpajat. Minähän teen myös valokuvaajan töitä, mutta tässä työpajassa otetaankin kuvia kännykällä (muutkin kamerat ovat tervetulleita). Työpajassa opitaan ottamaan parempia kuvia, ymmärtämään valoa ja kuvakulmia enemmän sekä käsittelemään kuvat todella näppärästi vielä hitusen verran upeammiksi kännykän avulla. Myös tekstit kuvan päälle onnistuvat tämän työpajan jälkeen. Tästä työpajasta olen saanut paljon positiivista palautetta, enkä yhtään ihmettele sitä – itsekin haluaisin päästä tällaiseen työpajaan!

Somekoulutukset ovat olleet jo pitkään iso osa työtäni ja haluan jatkaa niiden pitämistä niin kauan, kun jaksan reissata ympäri maata. Verkkokursseja pitää kuitenkin myös alkaa tehdä, jotta esimerkiksi mikroyrittäjillä olisi myös varaa osallistua koulutuksiin. Tämä on nyt työn alla ja innolla odotan, että saadaan ensimmäinen verkkokurssi uunista ulos. Jos haluat sähköpostilistalle, niin täältä voit tilata sen! Tilaamalla uutiskirjeen, pysyt kärryillä verkkokurssimme etenemisestä.

Laura, kouluttaja

TILAA UUTISKIRJEEMME!

 

Lähetämme aika-ajoin uutiskirjeitä, joissa kerromme viestintään liittyvistä asioista sekä meidän kuulumisiamme. Emme ole spämmikone, joten sitä ei tarvitse pelätä.

Uutiskirjeen tilaaminen onnistui!