Facebook julkisti jo aiemmin tänä vuonna F8 konferenssissaan, että sen Spark AR Studio tullaan julkaisemaan kaikille aikaisemman vain beta-testaajille tarkoitetun version lisäksi. Tai siis jälkeen, koska betan jälkeen tulee se tuotantoversio. Mutta kuitenkin.

Kyseessä on siis työkalu, jolla voi tuottaa helposti laajennetun todellisuuden (AR = Augmented Reality) sovelluksia. Yksinkertaisimmillaan sitä kautta onnistuu jatkossa hauskojen ”naamafilttereiden” luominen esimerkiksi Instagramiin. Luonnollisesti työkalu taipuu moneen muuhunkin, mutta ne naaman venytykset, pupukorvat ja muut ovat se kuuma juttu vieläkin. Aiemmin ne olivat Snapchatin, Instagramin ja Facebookin omia luomuksia, mutta uudella työkalulla kuka tahansa voi niitä ruveta puuhailemaan itse. Vaikka Spark AR on nyt saatavilla, sitä todennäköisimmin pääsee kunnolla hyödyntämään vasta tulevaisuudessa. Ei joskus tulevaisuudessa, vaan lähitulevisuudessa. Hommiin ja alkuun pääsee jo nyt!

Miksi tästä pitää nyt sitten mainita erikseen? Eikö tuo ole vain jotain lasten ja nuorten hömpötyksiä? Tavallaan kyllä, mutta aika monet ihan aikuiset, jopa keski-ikäiset ja senioritkin, tuppaavat noilla filttereillä leikkimään ja laittelemaan hassun hauskoja kuvaluomuksia someen läheisten ja joskus koko maailman ihmeteltäväksi. Kyse ei suoraan ole mistään tuottavasta toiminnasta, mutta hauskanpidolle on aina paikkansa.

Ja hauskuus on sellainen asia, jolla voi tehdä jotain. Se toimii markkinoinnissa ja mainonnassa, se toimii erityisen hyvin juuri sosiaalisessa mediassa. Kaikille tästä ei ole ehkä hyötyä, tai edes hauskuutta, mutta heitänpä ilmoille muutaman idean, mitä Spark AR:llä ja omilla ”maskeilla” voisi tehdä:

1) Onko sinulla kampanja tulossa, mitä mainostat somessa? Tee oma ns. kampanjamaski, liitä siihen aihetunniste (#hashtag) ja tee vaikka kilpailu tai arvonta. Eli aihetunnisteella merkattujen maskilla varustettujen joukosta valitsette parhaan/hauskimman/hienoimman ja annatte palkinnon.

2) Messuille jotain maustetta valokuvaseinän kanssa? Miksei tuoda edellisen ehdotuksen tavoin aihetunnistetta ja teema/kampanja/messumaskia mukaan valokuvaseinään? Tietysti ilman valokuvaseinääkin.

3) Fanimaski. Eli yrityksellänne, tuotteellanne tai palvelulla voi olla omat maskinsa ja tietty siihen sopiva aihetunniste. Näiden käyttöä voi ohjailla esim kysymällä maskilla ja aihetunnisteella yleisöltä kuvia tai videoita tyyliin ”Mikä on sinun Kodak-hetkesi?”, ”Missä on sinun juttusi tuotteemme/palvelumme kanssa?”.

Vaikka kyseiset maskit eivät ole juuri sinun juttusi, niin yllättävän moni niistä tykkää. Jos kiinnostus heräsi, niin kannattaa kytätä tätä blogia, blogin takana olevaa yritystä ja sen somekanavia, koska vähän aikaa kun olen ehtinyt leikkiä Spark AR:n kanssa, ajatuksena olisi tehdä siitä vähän syväluotaavampi kirjoitus. Ehkä video? No, ainakin kertoa asiasta hieman lisää.

SparkARStudio

TILAA UUTISKIRJEEMME!

 

Lähetämme aika-ajoin uutiskirjeitä, joissa kerromme viestintään liittyvistä asioista sekä meidän kuulumisiamme. Emme ole spämmikone, joten sitä ei tarvitse pelätä.

Uutiskirjeen tilaaminen onnistui!