Olen odotellut yli kuukauden päivät, että flunssani menisi ohi ja voisin vihdoin ja viimein antaa tekohengitystä vanhalle harrastukselleni (johon minulla aina on ollut viha-rakkaus-suhde). Olen nimittäin hankkinut kuntosalijäsenyyden ja käynyt oikein personal trainerilla, jotta saisin itselleni sopivan kuntosaliohjelman. Samana päivänä, kun pt:n kanssa tavattiin viimeistä kertaa ja sain ohjeet käteeni, sairastuin nuhakuumeeseen. Sen sain taltutettua vasta viime viikolla antibioottikuurin avulla ja tälle päivälle olin merkannut ensimmäisen kuntosalivuoron. Mutta tässä minä istun, kirjoittamassa tätä kolumnia ja sammuttelemassa erinäisiä pieniä some-tulipaloja asiakkailleni. Ja tiedän jo nyt, etten tule ehtimään salille tänään.

No, miksi minä nyt horisen salitreeneistä, kun pitäisi kertoa jotain sosiaalisesta mediasta? No sen vuoksi, että somen käytössä monet ovat kuin minä ja kuntosalitreenit. Mietin koko ajan, että ”sitku”. Sitten kun nämä kiireet hellittävät. Sitten kun olen saanut nämä tärkeämmät työt pois alta. Sitten kun paranen tästä päänsärystä. Sitten kun meillä on enemmän kerrottavaa.

Sanon tämän nyt yhtä paljon itselleni kuin teillekin: Tehdään asialle jotain jo nyt, tänään! Minä lähden salille ja te teette ensimmäisen päivityksenne. Tai jos ette halua sitä päivitystänne tehdä tuosta noin vaan, niin suunnitelkaa mitä haluatte sanoa ja ottakaa tarvittavat kuvat ja etsikää tarvittavat linkit. Näin voitte hoitaa tuon homman pois alta heti huomenna. Minä menen myös salille heti huomenna, lupaan sen! Tänään järjestän asiani niin, ettei minulla ole mitään some-tulipaloa huomenna klo 8 aamulla, vaan voin mennä sinne salille.

Ota joka päivä tavoitteeksesi tehdä yksi päivitys someen. Mieti mitä sinulla on meneillään, mitä on tuloillaan ja mitä teidän tiiminne touhuaa juuri nyt. Löytyykö näistä jotain kerrottavaa? Minä voisin kertoa tänään, että kirjoitan Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehteen kolumnia ja tällä kertaa keskustellaan paitsi somesta myös kuntosalitreeneistä. Siihen kylkeen voisin liittää vaikkapa selfien.

Olen vahvasti sitä mieltä, että jos kynnyksesi tuottaa sisältöä someen on liian korkealla, niin ainoa tapa päästä kynnyksen yli on madaltaa sitä. Koska vaikka kuinka harjoittelet, niin jos se kynnys on liian korkealla, niin tulet välillä kompastumaan siihen. Kynnys siis alas ja tekemään!

Tämä ei tarkoita sitä, että sinun tulisi tehdä huonoa sisältöä. Osallista, hauskuuta, ole oma itsesi ja auta muita – anna vinkkejä ja näytä, että sinun kanssasi olisi hauska tehdä töitä, olet asiantunteva ja sinulta kannattaa ostaa. Mutta muista – älä myy tyrkyttämällä! Koska se ei koskaan toimi somessa.

Nyt vaan hommiin ja somettamaan!

Laura Johansson
patalaiska kuntosaliässä ja someasiantuntija

Lvngroom Oy

Tämä kirjoitus on julkaistu alunperin Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehdessä

TILAA UUTISKIRJEEMME!

 

Lähetämme aika-ajoin uutiskirjeitä, joissa kerromme viestintään liittyvistä asioista sekä meidän kuulumisiamme. Emme ole spämmikone, joten sitä ei tarvitse pelätä.

Uutiskirjeen tilaaminen onnistui!